Maseczka do twarzy Iossi
Maseczka do twarzy Iossi - uczta dla skóry i zmysłów
Przyznasz, że połączenie czekolady i pomarańczy nie może się nie udać. Sprawdza się nie tylko w kuchni, ale również w kosmetykach. Zobacz, jakie właściwości mają poszczególne składniki i przekonaj się, że nie tylko poprawią Twoje samopoczucie, ale również będą miały zbawienny wpływ na stan cery (a w końcu ładna cera też poprawia humor, prawda?).
Maseczka do twarzy Iossi - kluczowe składniki aktywne
Maseczka Iossi czekolada i pomarańcza bazuje na glince czerwonej, będącej źródłem wielu mikroelementów – krzemu, tlenku żelaza, glinu, miedzi, selenu, magnezu i cynku. Wykazuje działanie ujędrniające. Pochłania nadmiar sebum, zanieczyszczenia i obumarłe komórki naskórka. Efekt? Skóra gładka, promienna a pory dogłębnie oczyszczone i zwężone.
Dodatek olejku ze słodkiej pomarańczy działa rewitalizująco i oczyszczająco, a także pobudza układ limfatyczny i działa przeciwstarzeniowo.
Czekolada zaś, to porządna dawka antyoksydantów. Bogata w magnez i żelazo, sprawia że Twoja skóra będzie gładka i wypoczęta. Dodatkowo czekolada podnosi w mózgu poziom serotoniny (hormonu szczęścia), dba więc nie tylko o skórę, ale także skutecznie poprawia samopoczucie. To połączenie idealne, bez wyrzutów sumienia, bo ma 0 kalorii!
Sposób użycia:
Maseczkę do twarzy Iossi rozmieszaj z wodą lub hydrolatem do uzyskania pasty o konsystencji gęstej śmietany. Nałóż na twarz, omijaj przy tym okolice oczu. Mieszankę możesz wzbogacić o kilka kropli ulubionego oleju (sprawdź nasze propozycje z kategorii Eliksiry i oleje do twarzy) Pozostaw na twarzy od 5 do 20 minut – w zależności od typu cery. Następnie spłucz dokładnie ciepłą wodą, nałóż na twarz serum lub krem. W razie podrażnienia skóry zaprzestań używania*.
* przy maseczkach glinkowych ważne jest, aby nie dopuszczać do ich całkowitego wyschnięcia. Jeśli czujesz, że zrobiła się sucha skorupa zmyj maskę, lub spryskaj hydrolatem, jeśli chcesz potrzymać ją nieco dłużej.
Szczegóły produktu:
- Kategoria: maski do twarzy